Elke supervisie richt zich op de individuele leer- en ontwikkelbehoefte van de supervisant waarbij een directe link wordt gelegd tussen het particuliere en professionele domein. De verdieping vindt plaats door een drielaags leren maar altijd gesitueerd ín het werk.
De kracht van supervisie (& coaching) zit in het aantal, het intensieve karakter en de interval waarmee de bijeenkomsten plaatsvinden. Supervisietrajecten zetten aan tot het onderzoeken van de eigen overtuigingen in relatie tot de specifieke context van werken en functioneren. Hierin staat het ervaringsleren centraal; daarmee wordt een directe link tussen theorie en praktijk gelegd. Het doel van supervisie is om de eigen kwaliteit van de professional proefhoudend en voortdurend te vergroten en te verdiepen, met name op het gebied van inzicht en (eigen) wijsheid; het waarom en waartoe. Supervisie stimuleert en bevordert hiermee het autonome leer- en ontwikkelvermogen van de professional.
Supervisie kan in groepen (tot maximaal 3 personen) of individueel plaatsvinden. Specifieke supervisietrajecten richten zich op young professionals, studenten en management.
Bij coachingstrajecten is er (vaak) sprake van specifieke ontwikkelvragen binnen een breder en soms wat algemener kader. Coaching wordt vrijwel altijd individueel gegegeven. Bij coaching on the job gaat het vooral om praktische en doelmatige leervragen en het inoefenen van nieuw gedrag.
Wat betekent supervisie in de praktijk? Wat is het verschil tussen supervisie en coaching? Wat gaat het ons kosten? Wat is Counseling? Klik voor antwoorden en meer informatie op bijgaande button FAQ SUPERVISIE & COACHING